Sikertörténetek

Dr. Filippo Ongaro és a Quintess praxisában előfordult esetek bemutatása révén megtudhatjuk, hogyan lehet megelőzni, illetve kezelni a krónikus betegségeket.

A helyes táplálkozás gyógyító ereje

Hihetetlen, de pusztán táplálkozásunk átalakításával is jótékony hatásokat érhetünk el egész szervezetünkben. Amikor egyik női páciensünk először keresett fel, ötvenhárom éves volt, de már évtizedek óta rosszul táplálkozott, keveset aludt és sokat dolgozott.
Tovább >>

Géntérképünk megismerése segít a megelőzésben

Mit jelent ez? Azt, hogy a génjeinkben van megírva a sorsunk és erre semmi befolyásunk? Szerencsére nem erről van szó. A génjeinkben tárolt információk feltárása és azok elemzése alapján kidolgozható egy valóban hatékony, személyre szabott megelőzési program.
Tovább >>

Egy gyakori probléma: gluténintolerancia

A gluténintolerancia sokkal gyakoribb, mint gondolnánk, és nem kell nyilvánvalóan allergiás tünetekben megnyilvánulnia. A tünetek olykor nagyon különbözőek és összetettek. A leggyakoribb panaszok: hasmenés és rossz emésztés, hasi fájdalom...
Tovább >>

A férfiak egészségéért

Alfredo magas, erős testalkatú férfi volt, 126 cm-es derékkörfogattal és kb. 30 kg súlyfelesleggel. A bajok akkor kezdődtek, amikor betöltötte ötvenhetedik életévét. Bár már évekkel korábban pocakot eresztett, sokáig nem jelentkeztek nála panaszok.
Tovább >>

Étel-intolerancia

Nőbetegünk kálváriája azzal kezdődött, hogy 2012-ben egy októberi reggelen szeme körül ödéma keletkezett. Kalciumot vett be, de hiába – a duzzanat visszatért. Pár nappal később csalánkiütések is megjelentek.
Tovább >>

Oxidatív stressz és a krónikus betegségek

Páciensünk látszólag megmagyarázhatatlan fáradtsággal, ingerlékenységgel jelentkezett nálunk. Rendszeresen mellkasi fájdalmai voltak, fejfájás, migrén, székrekedés gyötörte. Rendszertelen pulzusra, szívdobogás-érzésre panaszkodott.
Tovább >>

Stressz és allergia

Kliensünk allergiás és asztmás panaszai miatt fordult hozzánk, melyeket évtizedek óta hasztalanul kezeltek antiallergiás szerekkel, sőt szteroidokkal is. Emellett krónikus arcüreg-gyulladás gyötörte, s rendkívül elszaporodott orrpolipjai miatt több műtéten esett át.
Tovább >>

Sikertörténetek