Rendszermedicina vizsgálatok

Orvosa már az első találkozásra felkészülten szeretne érkezni. Éppen ezért első lépésként azt kérjük: töltse ki kérdőívünket, mellyel az Ön esetleges betegségeiről, a lehetséges kockázati tényezőkről tájékozódhatunk. Ezt követi az orvosi vizsgálat, melynek végén orvosa elmondja: milyen további vizsgálatokat tart szükségesnek. Amennyiben Ön elfogadja javaslatait, orvosával megbeszélik, hogy egészségének helyreállítása érdekében mi a teendő, milyen lépések következnek. Attól függően, hogy milyen egészségi problémával érkezik, orvosa további 1-3 konzultációt fog Önnek javasolni.

Rendszermedicina orvosi kérdőív

Teljes képet kell alkotnunk Önről, hogy láthassuk panaszai hátterét, mindazokat az élete során elszenvedett testi, lelki, környezeti behatásokat, amelyek alapvető élettani folyamatainak harmonikus együttműködését megváltoztathatták. A kitöltött kérdőívet az Önnel való találkozásra készülve orvosa alaposan áttanulmányozza, így már számos információ birtokában lesz, amikor Önnel személyesen találkozik.

Rendszermedicina orvosi vizsgálat és konzultáció

Első találkozója orvosával 60 percig tart. Kérjük, hogy erre korábbi leleteit is hozza magával. A találkozó során orvosával részletesen megbeszélheti a kérdőívben már említett panaszait, problémáit. Orvosa ezután megvizsgálja Önt, majd megbeszélik a további teendőket.A találkozó végén - az Önről kirajzolódott ismeretek alapján - orvosa elmondja véleményét és a szükséges vizsgálatokra, további konzultációkra vonatkozó javaslatait.A rendszerszemléletű orvos mindig Önnel együttműködésben, kettőjük megállapodásai alapján dolgozik, így pontosan el fogja mondani, hogy az egyes, javasolt vizsgálatok milyen információval szolgálnak, hogyan végzik őket, mennyibe kerülnek, melyek azok, amelyeket nélkülözhetetlennek tart, s esetleg melyek azok, amelyek hasznosak lennének ugyan, de az adott pillanatban nem létfontosságúak.

A második találkozó elején újdonságnak számító műszeres méréseket végzünk, amelyek képet adnak szívének, vegetatív idegrendszerének működéséről, testének összetételéről.

A konzultáció során orvosa még szerteágazóbb, mélyebb információt szerez mindarról, amit a kérdőívben és az első találkozó során Ön már jelzett számára. A kérdőív, a fizikális vizsgálat, a rendelkezésre álló adatok és leletek ismeretében orvosával személyre szabottan kialakítják a további konzultációk számát, formáját.

Ezek tartalma lehet:

  • Köztes konzultáció, melynek során átnézik a laboratóriumi és a műszeres vizsgálatok eredményeit, orvosa finomíthatja addig Önről szerzett ismereteit, esetleg további vizsgálatokat ír ki.
  • Téma, illetve szakterület szerinti konzultáció, például táplálkozási, pszichológiai vagy egyéb megbeszélés, elemzés. Célja a problematikus terület(ek) kibontása és ezekre megoldás keresése.
  • Orvosi értékelő beszélgetés, ahol orvosa áttekinti, rendszerbe foglalja és összegzi a diagnosztikai eredményeket, az előzményeket, valamint saját korábbi megállapításait. Mindezek alapján írásos, teljes körű áttekintést nyújtó összefoglalót készít, és személyre szabott terápiás javaslatot tesz, melyet az értékelő konzultáción közösen áttekintenek.

Az összes információ ismeretében – általában a harmadik-negyedik vizsgálat végén – orvosa összegzi az eredményeket és személyre szabott, részletes javaslatokat ad a terápiára vonatkozóan.

Kontroll vizsgálat

Két-, maximum három havonta kontrollvizsgálatra hívjuk Önt, mely során nyomon követjük az előírt terápiák hatását. Ekkor célzottan a szervezet azon területeit vizsgáljuk, amelyek a korábbi diagnózisa alapján eltérést mutattak. Szükség esetén újabb vizsgálatokat, esetleg terápiát javaslunk.

Ingyenes konzultáció


Kérdőívkitöltés


Miben más?


Miben más?