BodyStat -- testösszetétel, anyagcsere

Az utóbbi évek kutatásaiból kiderült: a derekunk körül gyűlő hasi zsír károsabb, mint a csípőnk köré és a fenekünkre rakódó. A derékkörfogat tehát jobban jellemzi egészségi állapotunkat, mint a közismert testtömeg-index (Body Mass Index, BMI). Így van ez már csak azért is, mert a BMI számításakor a testmagasság mellett a tömegből indulunk ki, márpedig előfordulhat, hogy valaki nem az elhízása, hanem nagy izomtömege miatt nyom sokat a mérlegen.

Orvosa ezért egy speciális eszközzel, a BodyStattal megvizsgálja az Ön testének összetételét. A csuklójára és lábára felhelyezett elektródákon keresztül a BodyStat a test elektromos ellenállását méri. Mivel pedig a nagy víztartalmú szervek (elsősorban az izmok) sokkal jobb áramvezetők, mint a zsírszövet, az eredményből megállapítható: az Ön testében ezek milyen arányban vannak jelen. Kimutatja a készülék a felgyülemlett, de kívülről nem látható vizet is, amelynek kihajtására azután orvosa speciális technikákat javasolhat.

A BodyStat szoftver adatokat szolgáltat az Ön alapanyagcseréjéről és kalóriaigényéről is, így segít abban, hogy szükség esetén testre szabott étrendet javasolhassunk Önnek.

BodyStat -- testösszetétel, anyagcsere