Az emberi testre egy rendszerként kell tekinteni

Vajon mire is jó a rendszerszemléletű medicina? A rendszerszemléletű medicina az emberi szervezetet komplett egységként kezelve vizsgálja. Ez elsősorban életmódjavító tudományos megközelítés, amelyre különböző fogalmakat használnak országról-országra szakembertől függően.

Mit nyújthat Önnek a rendszermedicina?

Elsődlegesen olyan állapotokban javasoljuk, hogy keresse meg központunkat, ha teljesen tisztázatlan eredetű gyulladásos megbetegedés, fáradékonyság, gyengeségérzés, ízületi fájdalmak, akár keringési megbetegedés tünetei jelentkeznek, vagy akár csak egyszerűen egy rizikófeltárásról van szó.

2013/05/31 More
Mit nyújthat Önnek a rendszermedicina?

A tudományos eredmények gyorsabban átültethetők a gyakorlatba

"A felmérések szerint a gyakorló orvostudomány 20-25 évvel maradt el a tudományos eredményektől, és az orvosképzés sem adja át a legkorszerűbb ismereteket. ... A rendszerszemléletű medicina a tudományosan már elfogadott eredményeket akarja gyorsabban átültetni a gyakorlatba."

2012/05/02 More
A tudományos eredmények gyorsabban átültethetők a gyakorlatba

Személyes felelősségünk a genetikánál is fontosabb

"A genetika szerepe roppant fontos a rendszerszemléletű medicinában. Az emberek örökítő anyagának 99,9% többé-kevésbé megegyezik, így a genetikai ismereteink nagy része már alkalmas általános igazságok kimondására. De az egytized százalék is nagyon fontos, mert ez határozza meg az egyedi különbségeket, ezen a ponton mutatkozik meg az egyéni táplálkozás és életmód szerepe..."

2012/05/01 More
Személyes felelősségünk a genetikánál is fontosabb
Next 1 of 3