Vicardio -- háromdimenziós szívportré

Amikor orvosa felhelyezi Önre az elektród-tappancsokat, Ön azt gondolhatná: a már megszokott többcsatornás EKG-görbét tartja majd nemsokára a kezében. Bár az elektródák valóban az EKG-hoz szükséges jeleket vezetik el, a készülék nem egyszerűen felrajzolja, hanem komoly számítógépes feldolgozásnak veti alá őket.

A Vicardio rendszer, adatbázisára támaszkodva, a jelek alapján az Ön számára is azonnal átlátható térbeli képet készít az Ön szívéről. A háromdimenziós szívportré (Electro Cardio Portrait, ECP) mutatja a szív méreteit, jelzi az esetlegesen diagnosztizálható problémákat. Zölddel-sárgával-pirossal színezi a szívizom normális, attól enyhén, illetve erősen eltérő területeit.

További fontos újdonság a hagyományos EKG-hoz képest, hogy a Vicardio azt is kimutatja: mennyire van Ön stresszes állapotban. Erre a szívdobbanások közötti idő finom változásaiból, az úgynevezett szívfrekvencia-variabilitásból (Heart Rate Variability, HRV) lehet következtetni.

Még akkor is, amikor úgy érezzük, hogy szívünk egyenletesen ver, az egyes dobbanások között eltelő idő kicsiny -- csak műszerrel kimutatható -- mértékben változik. Ezt méri, tárolja, majd elemzi a Vicardio.

Orvosa így látja, hogy az Ön szíve megfelelően reagál-e a stresszre: a normális és szükséges vészreakció elmúltával visszaáll-e alapállapotba, vagy tartósan stresszelten marad.

Vicardio -- háromdimenziós szívportré