Tudományos Tanácsadó Testület

Orvosaink

Ha rendszer szemléletű orvosainkhoz fordul, újfajta páciens-orvos kapcsolatot ismerhet meg. Egyenrangú, kölcsönösen előnyös partneri viszonyunk lesz Önnel, együtt dolgozunk egy közös célért. Orvosaink közös ismertetőjegye, hogy egyfajta orvos-vezetőként szükség szerint önálló vizsgálati és szakember hálózatot állítanak össze, hogy megtalálják a hiányzó láncszemet a betegségek felfedezésének és gyógyításának komplex útjához. Naprakészek a gyógyulást és megelőzést szolgáló alapvető genetikai, orvosi, táplálkozástudományi megoldásokban, és komplex életmód tanácsadást nyújtanak.

Dr. Filippo Ongaro, MD

A rendszerszemléletű medicina vezető tanácsadója

Tanulmányait a Ferrarai Egyetem orvosi karán végezte. Meghívott előadóként dolgozott a Kölni Sportegyetemen, majd az Európai Űrügynökség orvosa lett. Az itt eltöltött évek alatt többször vendégeskedett a houstoni Johnson Űrközpontban a NASA-nál, és a híres "Csillagvárosban", a Gagarin Űrhajósképző Központban is, ahol számos európai és nemzetközi tudóssal dolgozott együtt. Dr. Ongaro jelenleg is az Európai Űrügynökség konzultánsa. Munkássága során számtalan konferencia meghívott előadója volt űrgyógyítás, öregedésgátlás, nutrigenomika (genetikai alapú táplálkozástudomány), és endokrinológia (belső elválasztású mirigyek működésének élettanával foglalkozó tudomány) témákban. Dr. Ongaro jelenleg az olaszországi ISMERIAN Intézet (Treviso) orvosigazgatója, és tagja az Amerikai Klinikai Endokrinológiai Szövetségnek (AACE), a Nőgyógyászati Endokrinológia Nemzetközi Társaságnak (ISGE), valamint a Quintess Egészségközpont Tudományos Testületének. Dr. Ongaro két könyv szerzője, az olasz televízió és rádióműsorok gyakori vendége.

Dr. Horváth Monika

Belgyógyász, foglalkozás egészségügyi szakorvos, pszichoterapeuta. Belgyógyászként orvosi gyakorlatot a SE II. Belgyógyászati Klinikán szerzett, ahol az oszteoporózis és gasztroenterológia valamint hepatológia témakörökben végzett gyakorlati és tudományos munkát. Kandidátusi disszertációját, angliai kutatásait követően, a szabadgyökök és antioxidánsok májbetegségekben kifejtett szerepének vizsgálatából írta. 15 éves egyetemi klinikai gyógyító tapasztalatait követően figyelme a prevenciós orvoslás, pszichoszomatika, korai betegség diagnosztika és pszichoterápia felé fordult. A kutatási eredményeit több publikációban és nemzetközi konferencián mutatta be.

Dr. Kuklis Eszter

A Quintess Egészségközpont életmódprogram igazgatója

Általános orvos, természetgyógyász, életmód-tanácsadó. Fül-orr-gégészként kezdte pályáját, de érdeklődése a homeopátia, fitoterápia, életmód-terápia felé irányította. A vizsgák letétele után orvos-természetgyógyászként szerzett gyakorlatot. Különböző diétákat, kúrákat tervez, táplálkozási tanácsokat ad, komplex gyógyító-regeneráló programokat állít össze. Emellett tanít, újságcikkeket ír, továbbá léböjt- és életmódtáborokat vezet. Holisztikus szemléletű terapeuta, amit jelentős számú ismeretterjesztő írása is bizonyít.

Dr. Magony Mónika

Belgyógyász és kardiológus szakorvos, relaxációs tréner, healthy aging medicina diagnoszta. Több mint tíz éve gyógyít szakorvosként. Orvosként szerzett tapasztalatai ösztönözték a relaxációs tréneri ismeretek és gyakorlat megszerzésére. Több multicentrikus nemzetközi orvostudományi vizsgálatban vett részt, rendszeresen publikál – többek között − egészségügyi ismeretterjesztő médiumokban is.

Dr. Gulyás Tamás

Aneszteziológus és Intenzív terápiás szakorvos, Healthy Aging életmód szakértő. Szakorvosi gyakorlatát és képesítését a BM Központi Kórházban, illetve a SOTE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján szerezte meg. Intenzív terápiás tevékenysége középpontjában a mesterséges táplálás kiemelt szerepet játszott. Szakvizsgája megszerzését követően a krónikus betegségek táplálkozás- és vitamin terápiája felé fordult. Tanulmányozta a homeopátia, akupresszúra, trigger pont terápia, ayurvédikus orvoslás módszereit. Jelenleg a vitaminsziget.com és a Quintess Egészségközpont orvosi szakértője, szakmai tanácsadója, felvilágosító cikkek szerzője. Külföldi továbbképzéseken és konferenciákon folyamatosan képzi magát.