Amit tudnia kell

Melyek a legjobb diagnosztikai vizsgálatok és gyógymódok? Az egészségügyben állandó vita folyik erről, no meg arról, hogy a különféle eredmények mennyire elfogadhatók. Az álláspontok rendkívül gyorsan változnak, ezért úgy gondoljuk: fontos, hogy kezelése megkezdése előtt alapos tájékoztatást kapjon.

A rendszer szemléletű orvoslás nem a hagyományos orvostudomány alternatívája, hanem annak továbbfejlesztése, egy olyan klinikai módszertan, amely sok krónikus betegség esetében segít az életminőség javításában. Ilyen értelemben tehát a rendszermedicina nem az alternatív gyógyítás körébe tartozik.

A rendszer szemléletű orvostudományban nem utasítjuk el a gyógyszerek használatát, de csak akkor alkalmazzuk őket, amikor a természetesebb beavatkozási formák nem vezettek eredményre. A tudósok egy része nem egyszer támadja az effajta beavatkozásokat: a táplálék-kiegészítők, fitoterápiás anyagok és bioazonos hormonok használatát. Napjainkban azonban mind több orvos és tudós látja be, hogy elsöprő mennyiségű kutatási eredmény igazolja a vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, pro- és prebiotikumok, hormonok és más bioazonos vegyületek elsődleges vagy gyógyszerrel kombinált alkalmazásának hatékonyságát.

Mindez nem jelenti azt, hogy a gyógyszerek nem hasznosak. Egyes esetekben egyenesen életmentőek. Nem jelenti ez azt sem, hogy a bioazonos anyagokat minden orvosi ellenőrzés nélkül alkalmazhatjuk. A táplálék-kiegészítőket, gyógynövényeket és más anyagokat kizárólag az orvos előírása szerint, a klinikailag és laboratóriumi vizsgálatokkal igazolt hiányoknak megfelelően szabad használni.

Mivel a krónikus betegségek hátterében nagyon gyakran az életvitel, a környezeti faktorok, a táplálkozás, a stressz és az egyéni genetikai hajlamok állnak, épp ezért ezen betegségek leküzdésében az életmódi faktorok kiemelkedően fontosak abban a terápiás csomagban, amelyet javasolhatunk.

egészség-életmód

Dr. Filippo Ongaro:
Táplálkozás és a krónikus betegségek
egészség-életmód úGY EGYÉL, HOGY JÓL LEGYÉL hÍRLEVÉLFELIRATKOZAS