Intézetünk

Olyan szemléletváltás kezdetének vagyunk tanúi az orvoslásban, amelynek módszertana a személyre szabott, rendszerszemléletű medicina lesz. Célunk az, hogy a krónikus betegségekben szenvedő páciensek számára elérhetővé tegyük a jobb egészségi állapotot, akik pedig egészségesek, azoknak stratégiákat kínáljunk állapotuk megőrzéséhez. Gyógyító tevékenységünk során ezen szemléletváltás gyakorlati bevezetésén fáradozunk.

Egyre többet találkozik a gyakorló orvos olyan betegekkel, akiknek a panaszai nem magyarázhatók egyetlen szerv vagy szervrendszer betegségével sem.

A Quintessben olyan nehezen javuló krónikus állapotok előmozdítására és gyógyítására összpontosítunk, amelyek az eddigi kezelések során nem mutattak lényeges változást, pontos hátterük még nem tisztázódott, illetve egy létező diagnózis mellett a kezelés nem kielégítő, és számos társtünet is nehezíti a beteg életét.

A 21. század tudományos eredményeit alkalmazva, korszerű diagnosztikai eszközök segítségével állítjuk helyre a testi és lelki tüneteink hátterében kialakuló, az alapvető élettani folyamatok egyensúly- és funkciózavaraiból adódó állapotváltozásokat. Ezzel biztosítjuk a tünetek és kóros állapotok tartós enyhülését, pácienseink jó közérzetének testi, lelki fittségének fenntartását. Kezelési stratégiánk alapja, integrálni a tudományosan bizonyított életmódi elemek és étrend-kiegészítők alkalmazását a hagyományos orvosi kezelések folyamatába.

Az európai űrhajósok felkészítő és rehabilitációs programját is kidolgozó Dr. Filippo Ongaro szakmai vezetésével jól képzett magyar orvosaink "klasszikus", gondolkodó gyógyítással nem pusztán a végeredményként fellépő betegséget, hanem magát az embert vizsgálják.

Célunk nem önmagában a hosszú élet, hanem a jó minőségű élet biztosítása.

quintess_egeszsegkopont